Specialismen van Bouwgenoot Bouwkundig Adviesbureau

Aanpassingen aan een woning of bedrijfspand kunnen een hele operatie zijn. Gaat u de constructie verstevigen, het gebouw energiezuiniger maken, uitbreiden of van een nieuwe look voorzien? Bouwgenoot zet het project zonder problemen voor u uit. Vanaf de eerste schets tot en met de oplevering, kunt u van ons op aan. 

Bekijk ook onze resultaten.

Typ tekst hier

   NIEUWBOUW

U gaat een huis of bedrijfsband bouwen of u denkt er alleen nog maar over na. In beide gevallen reden genoeg om een afspraak te maken met ons bouwkundig ontwerp- en adviesbureau. In een vrijblijvend gesprek bespreken we wat de mogelijkheden zijn en waaraan u zoal moet denken. Wij helpen u onder meer met:

  • Een schetsplan en haalbaarheidsonderzoek
  • De bouwtekening en aanvraag omgevingsvergunning
  • De werkbeschrijving en aanbesteding
  • De bouwbegeleiding en directievoering

   VERBOUWEN

Een dakkapel, aanbouw, een duurzame verbouwing. Wanneer u gaat verbouwen, komen er vele vragen op u af. Zou de gemeente wel een vergunning verlenen? Hoe ziet het financiële plaatje eruit? Wat staat ons exact te wachten? Welke materialen gaan we toepassen? Vragen waar u bij Bouwgenoot een helder antwoord op krijgt. Hoe ingrijpend de beoogde werkzaamheden ook zijn, Bouwgenoot uit Deventer begeleidt het gehele bouwproces. Dat omvat tekeningen voor de vergunning, toezicht, directie en kwaliteitscontrole. Wij leggen u in een vrijblijvend gesprek graag uit waar u zoal op kunt letten.

   RESTAUREREN

Verbouwingen, restauraties, nieuwbouw en andere herbestemmingen begeleidt Bouwgenoot uit Deventer.

Ziet u als pandeigenaar ertegen op om aan een ‘dure' restauratie te beginnen? Restaureren hoeft niet ingewikkeld te zijn wanneer u de juiste mensen inschakelt. Tegen relatief lage kosten geeft Bouwgenoot u inzicht in de haalbaarheid van uw restauratieplan. Daarnaast onderzoeken wij voor u de subsidiemogelijkheden bij onder meer het Prins Bernard Cultuurfonds, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Nationaal Restauratiefonds.


Bekijk samen met onze bouwkundigen uw monumentale pand en bespreek de restauratiemogelijkheden.

   WONEN BOVEN WINKELS

Er is een toenemende vraag naar appartementen in de binnenstad. Vooral voor jonge mensen, alleenstaanden, tweeverdieners en actieve senioren is wonen boven winkels dé oplossing om op betaalbare wijze in de bruisende binnenstad te vestigen. Het heeft voordelen als er meer mensen wonen in de winkelgebieden van een stad. De leefbaarheid, uitstraling en aantrekkingskracht van de binnenstad verbetert door het opknappen van de panden. Bovendien neemt de sociale controle toe door bewoning. Wilt u als eigenaar van een winkelpand meer rendement uit uw winkel? Laat dan de verdiepingen boven uw winkel opknappen. Bouwgenoot helpt u graag bij het realiseren van een bewoonbaar winkelpand.

   HERBESTEMMING

Uw pand laten ombouwen of herbestemmen kan voelen als een behoorlijke drempel. Er gelden allerlei restricties. Maar al lijkt iets niet te kunnen, via wijzigingen in de vergunning is het een en ander soms toch mogelijk. Bouwgenoot helpt u uw plannen overtuigend neer te zetten. Daarbij bieden we realistische verwachtingen: herbestemmen is niet altijd mogelijk. Proberen is de eerste stap.